Mado - Kızılay - Ankara

Kısaca: ,

0


     Evet kahvaltı gezimize, Ankara Kızılay'da bulunan Mado ile başlayabiliriz. İlk olarak gittiğim için ilk göz ağrısı olarak kalması gereken yerde kalamayan, başta büyük bir etki yaratıp ardından başka yerlerin önüne geçtiği bir yer olarak hafızamda yer etmiş durumda.

Öncelikle kahvaltısını inceleyelim.

Buradan kahvaltıların görüntüsüne ulaşabilirsiniz.

     Mado bize iki adet kahvaltı tabağı seçeneği sunuyor. İlki Kahramanmaraş Usulü Köy Kahvaltısı. Bu kahvaltının içeriği ise şöyle,


  • Peynir tabağımızda; beyaz peynir, otlu peynir, kaşar peyniri, hellim peyniri, eski kaşar ve Kahramanmaraş peyniri bulunuyor. Ancak tek kişi bu peynirleri bitirmekte zorluk çekebiliyor. Çünkü peyniri sade yemek yerine, reçel veya balla yemeyi tercih edenler peynirin yanına eşlik edebilecek bir reçel çeşidi de göremiyorlar tabaklarında. Kısacası peynirlerin yarısı çöpe gitmek zorunda kalıyor.
 
  • Kahvaltının vazgeçilmezi; petek bal ve kaymak da tabağımızı süslüyor, tereyağı da onlara eşlik ediyor.


  • Reçel olarak zengin olmayan kahvaltımız sadece vişne reçeli içeriyor. Çoğu insanın tercih etmediği bir reçel olmasına rağmen vişne reçeli tercih edilmesinin sebebini bir türlü anlayamadım. En basitinden bir çilek reçeli bile vişne reçeline nazaran daha tercih edilir bir reçel olduğundan bunun kullanılması daha mantıklı olurdu diye düşünüyorum.

  • Benim kahvaltımın olmazsa olmazı; tahin ve pekmez.

  • Siyah ve içinde kırmızı biberi olan yeşil zeytin de süslüyor tabağımızı. Ama ne zaman gittiysem zeytinler oldukça büyük ve tatsızdı.

  • Gözleme ve pastırma. Pastırma sabah kahvaltısında yemesi biraz sıkıntılı yiyecek olsa da Kahramanmaraş kahvaltısını süsleyen bir öge elbet.

  • Domates ve salatalık.

  • Sahanda çiftlik yumurta ve kızarmış sucuk kendi küçük tavasında gelmekte ekmeğimizi rahatlıkla bana bana yiyebilelim diye herhalde. Oldukça güzel bir görüntü. Tadları da yerinde.

  • Ekmek çeşitleri (cevizli-zeytinli-sade) ve simit küçük bir ekmek sepetinde geliyor, ancak hiçbir zaman bütün çeşitler bulunmuyor malesef.

  • İçecek olarak da süt veya bardak çay seçenekleri sunuluyor. Ancak çaya sınırlama konulmuş 3 bardak olarak. Ben bir müşteri olarak bana böyle bir kahvaltı sunan büyük bir müessesenin bu şekilde bir sınırlama koymasını saçma karşıladım. Zaten bir insan kahvaltıda hadi içsin içsin 5 bardak çay içsin. O 2 bardak çayın getirdiği yararı anlayamadım.


Kahvaltısının yanı sıra bilmemiz gereken bir şey daha var, servis çok kötü, oldukça yavaş işliyor. Yoğun olmamasına rağmen görevli elemanlar çayınızın bitip bitmediğini dahi kontrol etmiyor. Hatta ve hatta çayınız bitip el edeceğiniz zaman ortadan kayboluyorlar.

Kahvaltı tabağının güzelliğine rağmen, bunun hakkını veremeyen mado ne yazık ki bende güzel bir izlenim bırakmıyor.

Bu Kahramanmaraş kahvaltısının fiyatını soracak olursanız: 20 TL.

Bir sonraki kahvaltı tabağımızda görüşmek üzere :)

    Beni sorarsanız

    Şimdilik kahvaltıyı sevdiğimi bilin yeter.

    Biri Bizi Gözetliyor